region stockholmlogo xsmall

NaturStark - Uteträning med PT/Medicinsk Tränare

Beskrivning

Utomhusträning ger variation åt träningen och ökat välmående av naturvistelsen. Naturliga miljöer ger mjukare sinnesintryck och stimulans som kan vara mer lämpad för personer som söker efter miljöer med mindre ljud-, ljusintryck eller minskad social interaktion. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever mental ohälsa, oro, nedstämdhet och depression eller har fysiska begränsningar, diagnosticerade besvär och sjukdomar som t.ex. hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar, benskörhet. Som personlig tränare vill jag hjälpa dig att komma igång och med stöd i naturen motivera dig till fysisk aktivitet. Jag tror på att varje individ har egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp och förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv – som din coach stöttar jag dig att hitta vad och hur.

Vi går igenom dina behov, nuläge och önskemål. Vi skapar din träningsplan i trappstegs modell för ökad kroppsfunktion, ökad hälsa och välmående. Aktiviteterna, tränings-passen och övningarna bygger på funktionell träning för vardagens behov och anpassas steg för steg efter din förmåga. Vi använder främst din egen kroppsvikt eller naturens redskap i varierande miljöer eller genomför träning vid ute-gym. Vi stämmer regelbundet av, justerar aktiviteten och korrigerar din plan.

Träning utomhus erbjuder jag året om, övningar och passen anpassar jag efter väder och årstider. Hör av dig så pratar vi vidare om hur jag kan hjälpa dig med ditt FAR.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika kön Alla
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Gravida, Nyblivna mammor

Område

Sollentuna
Skapad av
NaturStark (5)
Arrangörsinformation I verksamheten NaturStark erbjuder jag både enskilda och grupper möjligheter att stärka och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Som lic. Medicinsk Tränare & PT(personlig tränare) stödjer jag personer som har fått sjukvård/får behandling, som upplever olika fysiska begränsningar eller mentala utmaningar, vanliga besvär och uttalade diagnoser som t.ex. stress, UMS, nedstämdhet, depression eller ångest, hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar eller benskörhet. Jag utgår ifrån varje individs egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp, förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv. Jag stöttar dig med att hitta vad och hur du gör din fysiska aktivitet, antingen i grupp eller individuellt anpassad, med en egen planering. Jag arbetar primärt utomhus vid anlagda platser, ute-gym, men gärna utanför stigen där naturliga redskap kan användas för att stärka kroppen. Vi tränar i naturens lokaler där det finns en varierad miljö för varierad träning, lokaler som människan har vistats i mer än 95 % av sin existens. Varför? I naturen finns viktiga stärkande resurser där vetenskapliga studier är entydiga – naturen påverkar hälsan positivt bl.a. genom att erbjuda mjuka lågt stimulerande intryck som effektivt minskar våra stressystem och det är när vi lugna, avslappnande som vi kan vila, läka och återhämta oss för att sen utveckla mer kraft, energi och kreativitet. Tjänster i korthet. Se mer info under aktiviteten SKOGSBAD/SHINRIN-YOKU - guidad sensorisk naturvandring ger avslappning, minskar stressymptom, minskar blodtryck, minskar puls och ökar välmående. UTOMHUSTRÄNING CrossNature – varierad funktionell träning för vardagsbehovet, förbättrad kroppskontroll(balans & rörlighet), uthållighet(kondition) och styrka. PERSONLIG TRÄNING – individuellt anpassad träning i trappmodell; analys, prioritering och återträning till ökad funktion och ökad hälsa – rörlighet, styrka, uthållighet(kondition) och balans HOLISTISK COACHNING – Samtals coachning med stöd av naturen, holistiskt helhetsperspektiv om hälsa som stöd för din återhämtning och förändring i ditt tempo och med din steglängd.
Certifierad Ja
FaR-ansvarig E-post marie@naturstark.se
FaR-ansvarig Telefon 072-8896230
FaR-erbjudande Utan kostnad 45 min individuellt samtal om val av fysisk ute-aktivitet för din planering. 20% rabatt på ordinarie pris under 2022 Friskvårdsbidraget kan användas. Priset varierar med typ av aktivitet och aktivitetens längd