region stockholmlogo xsmall

Samarbeta med aktivitetsarrangörer

Idrotts- och friskvårdsaktörer utanför vården är redo att börja samarbeta med förskrivare som vill erbjuda personer stöd till att bli mer fysiskt aktiva. De kan skräddarsy aktivitetslösningar för vårdgivare som har speciella önskemål och tillsammans kan ni arbeta fram former för samverkan som gör att fler människor kan bli fysiskt aktiva och använda motion som medicin.

Aktivitetsarrangörer i Stockholms län är ideella föreningar från föreningslivet och idrottsrörelsen eller privata kommersiella aktörer som erbjuder friskvårdstjänster. På uppdrag av Region Stockholm ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att samtliga aktivitetsarrangörer som kan ta emot personer med ett FaR, är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och Region Stockholm.

Vi hjälper er

Akademiskt Primärvårdscentrum vill hjälpa er att etablera kontakter och samarbeten med aktivitetsarrangörer. Om du vill veta mer om hur det kan gå till är du välkommen att ta kontakt med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på Akademiskt Primärvårdscentrum. Klicka på Arrangörer A-Ö så hittar du all information om aktivitetsarrangörer som är knutna till Stockholms FaR-ledarnätverk. Om du har förslag på aktivitetsarrangörer som du tycker borde finnas med på FaRledare.se får du gärna skicka oss ett tips så tar vi kontakt med dem.

Om personen har en funktionsnedsättning rekommenderar vi att du förmedlar kontakten till Parasport Stockholm som kan hjälpa till med personlig vägledning. Du når Parasport Stockholm på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08 - 525 08 558.