NaturStark - Träna med PT utomhus

Skapad av
NaturStark (5)
Arrangörsinformation: Med NaturStark erbjuder jag både enskilda personer och mindre grupper möjligheter att stärka och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Jag stödjer personer som upplever olika mentala utmaningar, besvär eller uttalade diagnoser som t.ex. stressproblematik, UMS, nedstämdhet, depression, ångest. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever fysiska begränsningar, diagnosticerade besvär och sjukdomar som t.ex. hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar, benskörhet. Jag tror på att varje individ har egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp och förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv – jag stöttar dig att hitta vad och hur. Alla mina tjänster erbjuder jag i naturens lokaler, en miljö som människan har vistats i mer än 95 % av sin existens. Varför? I naturen finns viktiga stärkande resurser där vetenskapliga studier är entydiga – naturen påverkar hälsan positivt genom att den effektivt minskar våra stressystem och det är när vi lugna, avslappnande som vi kan vila, läka och återhämta oss för att utveckla mer kraft, energi och kreativitet. Tjänster i korthet. Se mer info under aktiviteten SKOGSBAD/SHINRIN-YOKU - guidad sensorisk naturvandring ger avslappning, minskar stressymptom och ökar välmående. UTOMHUSTRÄNING CrossNature – varierad funktionell träning, förbättrad kroppskontroll, uthållighet och styrka. PERSONLIG TRÄNING – individuellt anpassad träning i trappmodell; analys, prioritering och återträning till ökad funktion och ökad hälsa – rörlighet, styrka, uthållighet och balans HOLISTISK COACHNING – Samtals coachning med stöd av naturen och helhetsperspektiv om hälsa.
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: marie@naturstark.se
FaR-ansvarig Telefon: 072-8896230
Reception: Finns ingen
FaR-erbjudande: Utan kostnad 45 min individuellt samtal om val av fysisk ute-aktivitet för din planering. 20% rabatt på ordinarie pris under 2021 Friskvårdsbidraget kan användas. Priset varierar med typ av aktivitet och aktivitetens längd

Beskrivning

Att träna ute i naturen ger dubbel hälsoeffekt; det ger mer variation åt träningen och samtidigt ökat välmående av naturvistelsen. Naturliga miljöer ger mjukare sinnesintryck och stimulans som kan vara mer lämpad för personer som söker efter miljöer med mindre ljud-, ljusintryck eller minskad social interaktion. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever mental ohälsa, oro, nedstämdhet och depression eller har fysiska begränsningar, diagnosticerade besvär och sjukdomar som t.ex. hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar, benskörhet. Som personlig tränare vill jag hjälpa dig att komma igång och med stöd i naturen motivera dig till fysisk aktivitet. Jag tror på att varje individ har egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp och förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv – som din coach stöttar jag dig att hitta vad och hur.
Vi går igenom dina behov, nuläge och önskemål. Vi skapar din träningsplan i trappstegs modell för ökad kroppsfunktion, ökad hälsa och välmående. Aktiviteterna, tränings-passen och övningarna bygger på funktionell träning för vardagens behov och anpassas steg för steg efter din förmåga. Vi använder främst din egen kroppsvikt eller naturens redskap i varierande miljöer eller genomför träning vid ute-gym.
Träning utomhus erbjuder jag året om, övningar och passen anpassar jag efter väder och årstider. Hör av dig så pratar vi vidare om hur jag kan hjälpa dig med ditt FAR.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika kön Alla
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Gravida, Nyblivna mammor

Område

Sollentuna