Sökmeny - Välj själv vilka och hur många sökfält som ska fyllas i vid sökning

NaturStark - Träna med PT utomhus barn/ungdom

Skapad av
NaturStark (5)
Arrangörsinformation: Med NaturStark erbjuder jag både enskilda personer och mindre grupper möjligheter att stärka och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Jag stödjer personer som upplever olika mentala utmaningar, besvär eller uttalade diagnoser som t.ex. stressproblematik, UMS, nedstämdhet, depression, ångest. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever fysiska begränsningar, diagnosticerade besvär och sjukdomar som t.ex. hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar, benskörhet. Jag tror på att varje individ har egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp och förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv – jag stöttar dig att hitta vad och hur. Alla mina tjänster erbjuder jag i naturens lokaler, en miljö som människan har vistats i mer än 95 % av sin existens. Varför? I naturen finns viktiga stärkande resurser där vetenskapliga studier är entydiga – naturen påverkar hälsan positivt genom att den effektivt minskar våra stressystem och det är när vi lugna, avslappnande som vi kan vila, läka och återhämta oss för att utveckla mer kraft, energi och kreativitet. Tjänster i korthet. Se mer info under aktiviteten SKOGSBAD/SHINRIN-YOKU - guidad sensorisk naturvandring ger avslappning, minskar stressymptom och ökar välmående. UTOMHUSTRÄNING CrossNature – varierad funktionell träning, förbättrad kroppskontroll, uthållighet och styrka. PERSONLIG TRÄNING – individuellt anpassad träning i trappmodell; analys, prioritering och återträning till ökad funktion och ökad hälsa – rörlighet, styrka, uthållighet och balans HOLISTISK COACHNING – Samtals coachning med stöd av naturen och helhetsperspektiv om hälsa.
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: marie@naturstark.se
FaR-ansvarig Telefon: 072-8896230
Reception: Finns ingen
FaR-erbjudande: Utan kostnad 45 min individuellt samtal om val av fysisk ute-aktivitet för din planering. 20% rabatt på ordinarie pris under 2021 Friskvårdsbidraget kan användas. Priset varierar med typ av aktivitet och aktivitetens längd

Beskrivning

Att träna ute i naturen ger många hälsoeffekter och forskning visar att vistas i naturen ökar återhämtning och förbättrar immunförsvar oavsett bakgrund, erfarenhet eller kunnande. Naturliga miljöer ger mjukare sinnesintryck och stimulans som kan vara bättre för personer som söker efter miljöer med mindre ljud-, ljusintryck eller söker efter mer enskild plats. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever stressrelaterad ohälsa, diagnosticerad UMS, mental ohälsa, oro, nedstämdhet och depression eller har fysiska begränsningar, ev. diagnosticerade besvär och metabola sjukdomar som t.ex. diabetes typ2. Som personlig tränare vill jag hjälpa dig att komma igång och med stöd i naturen motivera dig till fysisk aktivitet. Det är viktigt att du är med och bestämmer om din träning - med coachande samtal stöttar jag dig till att hitta vad och hur där vi går igenom vad du behöver, ditt startläge och önskeläge. Vi skapar din träningsplan i trappsteg för bättre kroppsfunktion, ökad hälsa och välmående. Passen(45-60min) och övningarna bygger på funktionell träning för ditt vardagsbehov och anpassas steg för steg efter din nivå. Vi använder vår egen kroppsvikt, naturens redskap eller tränar i ute-gym.
Vi tränar utomhus året om, övningar och passen anpassar jag efter väder och årstid. Hör av dig så pratar vi vidare om hur jag kan hjälpa dig med ditt FAR.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet, Balans
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika kön Alla
Aktivitet för olika målgrupper Ungdom 16-19 år, Barn 10-12 år, Barn 13-15 år

Område

Sollentuna
Tegelhagsvägen