Sökmeny - Välj själv vilka och hur många sökfält som ska fyllas i vid sökning

Häst ger Hopp - Ridning

Skapad av
Häst ger Hopp (2)
Arrangörsinformation: Häst ger Hopp erbjuder alla fysisk aktivitet i en lugn och tillåtande miljö. Hos oss får du möjlighet att röra på dig och samtidigt uppleva glädjen i samvaron med hästarna och ute i naturen. Här arbetar vi tillsammans nära hästarna, vi borstar och sköter om, promenerar, rider, kollar stängsel… Vi kan göra allt som hör ihop med häst och stall utifrån hur mycket du vill och orkar. Utan att du vet om det tränar du upp din kondition, din styrka, din balans och din rörlighet. Du bestämmer hur ansträngande det ska vara. Vi kan jobba på alla nivåer, låg måttlig eller hög intensitet.

Att vara fysiskt och känslomässigt nära hästar påverkar vårt ”må bra”-system positivt, det är stressreducerande och ökar vår grad av vakenhet och medvetenhet. När du arbetar med hästen har du inte tid att tänka negativa tankar, du är här och nu vilket leder till ökat välmående.

Annika, som är specialpedagog, har stor erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Annika motiverar genom samtal, har lätt att få kontakt och utgår alltid ifrån att alla vill lyckas och prestera utifrån sina förutsättningar. Att arbeta med hästunderstödda insatser, det vill säga att med hästens hjälp öka människors fysiska och psykiska välmående, är ett relativt nytt område. Annika har läst kurserna “Hästen som terapeutisk resurs” vid Ersta Sköndal Högskola och “Hästunderstött socialt arbete” vid Linnéuniversitetet samt kursen “Tilläggsutbildning Hästunderstödda insatser med inriktning mot terapi och specialpedagogik” vid Ridskolan Strömsholm.

Hos Häst ger Hopp får du känna:

GLÄDJE då hästarna gnäggar och kommer fram och nosar när du kommer. MENING då allt vi gör med hästen och i stallet alltid fyller en viktig funktion, har ett syfte, har en mening. HOPP då du lär dig nya saker, får nya erfarenheter och känner att du vågar göra saker du aldrig trodde du skulle klara.

Vill du känna en mjuk mule mot din kind? Vill du lyssna på hästar när de äter hö? Vill du hämta 500 kg häst i hagen med hjälp av ett kort rep?

Välkommen till Häst ger Hopp där du får lära, uppleva och utvecklas i samspel med häst och natur.
Certifierad: Ja
Hemsida: hästgerhopp.se
FaR-ansvarig E-post: annikalinneagustafsson@gmail.com
FaR-ansvarig Telefon: 0705585007
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 800
FaR-erbjudande: Första tillfället gratis, därefter 625 / tillfälle

Beskrivning

Hos Häst ger Hopp kan du vara med och göra i ordning hästen inför ridturen om du vill. Vi anpassar ridningen efter dig som individ. Du rider med eller utan ledare, på ridbanan eller i naturen. Att sitta på en häst som skrittar innebär att din kropp arbetar på samma sätt som när du är ute och promenerar. Bäcken och bål rör sig cirka 3000 gånger när du skrittar i 30 minuter. Din kropp arbetar hela tiden aktivt för att hitta balans vilket ger effektiv träning. Vi kan anpassa ridövningarna i det oändliga. Du kan rida i skritt, trav eller galopp. Du kommer hela tiden att träna upp och förbättra din balans, din koordination och din kroppskännedom. På köpet får du bättre självkänsla och självförtroende.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Barn 6-9 år, Barn 10-12 år, Barn 13-15 år
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Österåker
Margretelundsvägen 173, 18463 Åkersberga