Sökmeny - Välj själv vilka och hur många sökfält som ska fyllas i vid sökning

Häst ger Hopp - Promenad

Skapad av
Häst ger Hopp (2)
Arrangörsinformation: Häst ger Hopp erbjuder alla fysisk aktivitet i en lugn och tillåtande miljö. Hos oss får du möjlighet att röra på dig och samtidigt uppleva glädjen i samvaron med hästarna och ute i naturen. Här arbetar vi tillsammans nära hästarna, vi borstar och sköter om, promenerar, rider, kollar stängsel… Vi kan göra allt som hör ihop med häst och stall utifrån hur mycket du vill och orkar. Utan att du vet om det tränar du upp din kondition, din styrka, din balans och din rörlighet. Du bestämmer hur ansträngande det ska vara. Vi kan jobba på alla nivåer, låg måttlig eller hög intensitet.

Att vara fysiskt och känslomässigt nära hästar påverkar vårt ”må bra”-system positivt, det är stressreducerande och ökar vår grad av vakenhet och medvetenhet. När du arbetar med hästen har du inte tid att tänka negativa tankar, du är här och nu vilket leder till ökat välmående.

Annika, som är specialpedagog, har stor erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Annika motiverar genom samtal, har lätt att få kontakt och utgår alltid ifrån att alla vill lyckas och prestera utifrån sina förutsättningar. Att arbeta med hästunderstödda insatser, det vill säga att med hästens hjälp öka människors fysiska och psykiska välmående, är ett relativt nytt område. Annika har läst kurserna “Hästen som terapeutisk resurs” vid Ersta Sköndal Högskola och “Hästunderstött socialt arbete” vid Linnéuniversitetet samt kursen “Tilläggsutbildning Hästunderstödda insatser med inriktning mot terapi och specialpedagogik” vid Ridskolan Strömsholm.

Hos Häst ger Hopp får du känna:

GLÄDJE då hästarna gnäggar och kommer fram och nosar när du kommer. MENING då allt vi gör med hästen och i stallet alltid fyller en viktig funktion, har ett syfte, har en mening. HOPP då du lär dig nya saker, får nya erfarenheter och känner att du vågar göra saker du aldrig trodde du skulle klara.

Vill du känna en mjuk mule mot din kind? Vill du lyssna på hästar när de äter hö? Vill du hämta 500 kg häst i hagen med hjälp av ett kort rep?

Välkommen till Häst ger Hopp där du får lära, uppleva och utvecklas i samspel med häst och natur.
Certifierad: Ja
Hemsida: hästgerhopp.se
FaR-ansvarig E-post: annikalinneagustafsson@gmail.com
FaR-ansvarig Telefon: 0705585007
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 800
FaR-erbjudande: Första tillfället gratis, därefter 625 / tillfälle

Beskrivning

Hos Häst ger Hopp kan du vara med och göra i ordning hästen inför promenaden om du vill. Vi anpassar promenaden efter dig som individ. Vi går eller springer. Vi går ut i naturen, över stock och sten, uppför backe och nerför backe eller på slätt underlag. Vi kan även gå på ridbanan och leda hästen mellan koner eller andra hinder. När du leder en häst tränar du på att vara en positiv ledare, att hästen ska vilja följa med dig och inte gå sin egen väg. Du kommer att träna både styrka, mod, kondition och balans. Och, du kommer att få bättre självkänsla och självförtroende på köpet.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Barn 6-9 år, Barn 10-12 år, Barn 13-15 år, Familj
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Österåker
Margretelundsvägen 173, 184 63