NaturStark - Skogsbad för återhämtning och avslappning

Skapad av
NaturStark (5)
Arrangörsinformation: Med NaturStark erbjuder jag både enskilda personer och mindre grupper möjligheter att stärka och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Jag stödjer personer som upplever olika mentala utmaningar, besvär eller uttalade diagnoser som t.ex. stressproblematik, UMS, nedstämdhet, depression, ångest. Med anpassad och individuell träning stödjer jag personer som upplever fysiska begränsningar, diagnosticerade besvär och sjukdomar som t.ex. hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar, benskörhet. Jag tror på att varje individ har egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp och förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv – jag stöttar dig att hitta vad och hur. Alla mina tjänster erbjuder jag i naturens lokaler, en miljö som människan har vistats i mer än 95 % av sin existens. Varför? I naturen finns viktiga stärkande resurser där vetenskapliga studier är entydiga – naturen påverkar hälsan positivt genom att den effektivt minskar våra stressystem och det är när vi lugna, avslappnande som vi kan vila, läka och återhämta oss för att utveckla mer kraft, energi och kreativitet. Tjänster i korthet. Se mer info under aktiviteten SKOGSBAD/SHINRIN-YOKU - guidad sensorisk naturvandring ger avslappning, minskar stressymptom och ökar välmående. UTOMHUSTRÄNING CrossNature – varierad funktionell träning, förbättrad kroppskontroll, uthållighet och styrka. PERSONLIG TRÄNING – individuellt anpassad träning i trappmodell; analys, prioritering och återträning till ökad funktion och ökad hälsa – rörlighet, styrka, uthållighet och balans HOLISTISK COACHNING – Samtals coachning med stöd av naturen och helhetsperspektiv om hälsa.
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: marie@naturstark.se
FaR-ansvarig Telefon: 072-8896230
Reception: Finns ingen
FaR-erbjudande: Utan kostnad 45 min individuellt samtal om val av fysisk ute-aktivitet för din planering. 20% rabatt på ordinarie pris under 2021 Friskvårdsbidraget kan användas. Priset varierar med typ av aktivitet och aktivitetens längd

Beskrivning

SKOGSBAD / SHINRIN-YOKU(Japan); Delta i ett avslappnande och avstressande skogsbad som innebär att vandra i ett långsammare tempo utan krav på prestation och låta sinnes intrycken uppmärksamma och ta emot den förunderliga och välgörande omgivningen i naturen. Med stöd av forskning vet man att skogsbada genom att vistas i naturen med ett särskilt fokus och utan ansträngning gör att kroppen svarar med flera fysiologiska välgörande reaktioner som bl.a. minskat blodtryck, sänkt puls, minskade kortisolnivåer, stärkt immunförsvar, ökad kognitiv förmåga – effekter som har visats sig bestå flera dagar efteråt.
Aktiviteten sker under 2-2,5hr i ett tätortsnära naturområde och vandringen är mellan 1-2km i lättare terräng.
Jag är certifierad Skogsbadsguide nivå II fördjupning- anpassning och stöd för grupper med särskilda behov vid Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute, SNFTI och del av det nationella guidenätverket som arbetar efter en sammanhållen metodik framtagen av SNFTI. Denna metod och process bygger på vetenskaplig grund och etablerad forskning om naturens positiva påverkan på fysisk och mental hälsa och erbjuds bla. som naturbaserad stressreducering i olika stödprogram inom skola och omsorg.

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Hörselnedsättning, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Gravida, Nyblivna mammor
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Sollentuna