NaturStark - Skogsbad för återhämtning och avslappning

Beskrivning

SKOGSBAD / SHINRIN-YOKU(Japan); Delta i ett avslappnande och avstressande skogsbad som innebär att vandra i ett långsammare tempo utan krav på prestation och låta sinnes intrycken uppmärksamma och ta emot den förunderliga och välgörande omgivningen i naturen. Med stöd av forskning vet man att skogsbada genom att vistas i naturen med ett särskilt fokus och utan ansträngning gör att kroppen svarar med flera fysiologiska välgörande reaktioner som bl.a. minskat blodtryck, sänkt puls, minskade kortisolnivåer, stärkt immunförsvar, ökad kognitiv förmåga – effekter som har visats sig bestå flera dagar efteråt.

Aktiviteten sker under 1,5-2,5hr i ett tätortsnära naturområde och vandringen kan vara mellan 1-2km i lättare terräng.

Jag är certifierad Skogsbadsguide samt Skogsterapiguide nivå II fördjupning - med anpassning och stöd åt grupper med särskilda behov vid Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute, SNFTI och del av det nationella guidenätverket som arbetar efter en sammanhållen metodik framtagen av SNFTI. Denna metod och process bygger på vetenskaplig grund och etablerad forskning om naturens positiva påverkan på fysisk och mental hälsa och erbjuds bl.a. som naturbaserad stressreducering i olika stödprogram inom skola och omsorg.

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Hörselnedsättning, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Gravida, Nyblivna mammor
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Sollentuna
Skapad av
NaturStark (5)
Arrangörsinformation I verksamheten NaturStark erbjuder jag både enskilda och grupper möjligheter att stärka och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Som lic. Medicinsk Tränare & PT(personlig tränare) stödjer jag personer som har fått sjukvård/får behandling, som upplever olika fysiska begränsningar eller mentala utmaningar, vanliga besvär och uttalade diagnoser som t.ex. stress, UMS, nedstämdhet, depression eller ångest, hypotyreos, diabetes typ-2, högt blodtryck, metabola sjukdomar, hjärtkärl sjukdomar eller benskörhet. Jag utgår ifrån varje individs egna inneboende resurser som kan hjälpa dig att stärka upp, förbättra ditt välmående och din hälsa. Det är viktigt att det du vill åstadkomma med fysisk aktivitet börjar hos dig själv. Jag stöttar dig med att hitta vad och hur du gör din fysiska aktivitet, antingen i grupp eller individuellt anpassad, med en egen planering. Jag arbetar primärt utomhus vid anlagda platser, ute-gym, men gärna utanför stigen där naturliga redskap kan användas för att stärka kroppen. Vi tränar i naturens lokaler där det finns en varierad miljö för varierad träning, lokaler som människan har vistats i mer än 95 % av sin existens. Varför? I naturen finns viktiga stärkande resurser där vetenskapliga studier är entydiga – naturen påverkar hälsan positivt bl.a. genom att erbjuda mjuka lågt stimulerande intryck som effektivt minskar våra stressystem och det är när vi lugna, avslappnande som vi kan vila, läka och återhämta oss för att sen utveckla mer kraft, energi och kreativitet. Tjänster i korthet. Se mer info under aktiviteten SKOGSBAD/SHINRIN-YOKU - guidad sensorisk naturvandring ger avslappning, minskar stressymptom, minskar blodtryck, minskar puls och ökar välmående. UTOMHUSTRÄNING CrossNature – varierad funktionell träning för vardagsbehovet, förbättrad kroppskontroll(balans & rörlighet), uthållighet(kondition) och styrka. PERSONLIG TRÄNING – individuellt anpassad träning i trappmodell; analys, prioritering och återträning till ökad funktion och ökad hälsa – rörlighet, styrka, uthållighet(kondition) och balans HOLISTISK COACHNING – Samtals coachning med stöd av naturen, holistiskt helhetsperspektiv om hälsa som stöd för din återhämtning och förändring i ditt tempo och med din steglängd.
Certifierad Ja
FaR-ansvarig E-post marie@naturstark.se
FaR-ansvarig Telefon 072-8896230
FaR-erbjudande Utan kostnad 45 min individuellt samtal om val av fysisk ute-aktivitet för din planering. 20% rabatt på ordinarie pris under 2022 Friskvårdsbidraget kan användas. Priset varierar med typ av aktivitet och aktivitetens längd