Forsgrenska badet - Vattengympa

Skapad av
Forsgrenska badet (16)
Arrangörsinformation: Forsgrenska badet är en av Stockholms stads 14 simhallar med FaR-utbildad personal. Vi erbjuder simning, simskola, aktivitetskurser för barn och ungdomar, gym och olika former av gruppträning. Åldersgränsen för gym är 15 år. Om du är 11–14 år kan du träna på gymmet tillsammans med en vuxen besökare. Åldersgränsen för gruppträning är 12 år (Bodypump från 15 år). Se våra stjärnmärkta (*) gruppträningspass som innehåller enkla, skonsamma rörelser med anpassat utlärningstempo och grundläggande teknik. Vi har flexomklädningsrum för dig som vill byta om avskilt. Tillgänglighetsinformation: Vi har särskilda omklädningsrum för besökare med ledsagare/assistent av motsatt kön. Omklädningsrum och simhall ligger på samma plan (entréplan). Vi har WC-tillgängligt, duschstolar och i simhallen finns en mobil lyft. Vårt gym, på nedre plan, är anpassat för dig som har funktionsnedsättning (hiss, ramp och WC-tillgängligt samt anpassade styrketräningsmaskiner för dig med rullstol).
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: catharina.andersson@stockholm.se
FaR-ansvarig Telefon: 08-508 403 20
Reception: Bemannad
Receptionens öppettider: Måndag - Torsdag 06.30 - 21.00, Fredag 12.00 - 20.00, Lördag 09.00 - 16.00, Söndag 09.00 - 18.00
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 120
Ordinarie kostnad per år (kr): 3700
Ordinarie kostnad klippkort 10 ggr (kr) : 900
FaR-erbjudande: Vi erbjuder ett inledande individuellt samtal samt uppföljningssamtal utan kostnad med FaR-utbildad personal. Få information och vägledning om t.ex. hur vårt aktivitetsutbud kan möta dina egna mål med träningen. Samtalen förbokas i receptionen. Med FaR får du reducerat pris på simning, gym och gruppträning. Priser hittar du på vår hemsida. Du som är folkbokförd i Stockholms stad får även reducerat pris på kurser och simskola.

Beskrivning

Skonsam och allsidig träning med vattnet som motstånd på grunt alternativt på djupt vatten. Olika redskap kan användas, som exempelvis vattenhantlar. På djupvattengympa bär du flytbälte. Vattenträning har mycket liten belastning på skelettet och kroppsvikten i vattnet är cirka 10 procent. Alla kan vara med.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Styrka, Rörlighet
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Barn 13-15 år, Gravida
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Södermalm/Gamla Stan, --Stockholm
Medborgarplatsen 6, 11826