Balettakademien - Distansklass i Dans för Parkinson

Skapad av
Balettakademien (7)
Arrangörsinformation: Balettakademien är en av Nordens ledande dansskolor. Vi erbjuder ett brett utbud av dans inom olika genrer. Vare sig du är ung eller gammal, nybörjare eller proffs. NYTT; vi har dansklasser på distans anpassade efter riskgrupper under Corona.
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: asa.n.astrom@folkuniversitetet.se
FaR-ansvarig Telefon: 08-7894290
Reception: Bemannad
Receptionens öppettider: 8:30-13:30 16:00-22:00
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 260
Ordinarie kostnad per månad (kr): 1300
Ordinarie kostnad per termin (kr): 2600
Ordinarie kostnad per år (kr): 5200
Ordinarie kostnad klippkort 10 ggr (kr) : 2000
FaR-erbjudande: Du som har FaR får delta i en prova-på lektion gratis. Just nu har vi dansklasser på distans anpassade efter riskgrupper under Corona!

Beskrivning

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom. Du dansar hemma hos dig med en ledare på din dator/padda eller mobil. Det är en gruppträning så vi ser varandra på datorn och vi använder plattformen Zoom. Under hösten 2020 och våren 2021 finns det möjlighet att ingå i en forskningsstudie! Varför Dans för Parkinsons? Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och för att inte fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare! I dansträningen är det rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas, och med GLÄDJE och gemenskap!

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet, Balans
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Flerfunktionsnedsättning, Rullstol, Rullator
Aktivitet på olika språk Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år
Aktivitet för olika kön Alla
Aktivitetsform Ledarledd

Område

--Stockholm

Film