Sökmeny - Välj själv vilka och hur många sökfält som ska fyllas i vid sökning

Värmdö Yogacenter - Medicinsk yoga

Skapad av
Värmdö Yogacenter (5)
Arrangörsinformation: Värmdö Yogacenter är ett personligt yogacenter i vacker miljö i en av Gustavsbergs Hamns äldsta byggnader. Här kan du stärka och balansera kropp & sinne och hitta ditt inre lugn. Hos oss är alla välkomna och vi har ett stort utbud av olika yogaklasser med kunniga och inspirerande lärare, för att alla ska kunna hitta något som passar. Vi erbjuder allt ifrån lugna klasser som Yin yoga, Mindfulness och Medicinsk yoga till mer dynamiska och fysiska klasser som t ex Hatha yoga och Kundaliniyoga. För dig som vill fördjupa dig lite mer i yogans värld organiserar vi också olika kurser, workshops, retreats och utbildningar med svenska och internationella lärare. Du kan även boka Yogaterapi, personlig yogaträning (PT-yoga) samt Företagsyoga hos oss. Varmt välkommen!
Certifierad: Ja
FaR-ansvarig E-post: jessica@varmdoyogacenter.se
FaR-ansvarig Telefon: 073-9915598
Reception: Ej bemannad
Receptionens öppettider: 15 min innan schemalagda klasser samt enligt överenskommelse. Vissa tider mer bemannat, som måndag-torsdag kvällar.
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 225
Ordinarie kostnad per månad (kr): 629
Ordinarie kostnad per år (kr): 7500
Ordinarie kostnad klippkort 10 ggr (kr) : 1800
FaR-erbjudande: 10 ggr FAR Klippkort: 800 kr. Kortet är giltigt 3 månader och kan köpas en gång/person. Du som köper vårt FAR-kort får ett personligt möte med FAR-ansvarig där du får information om oss och hjälp att välja yogaform. Vid mötet kan du också få svar på eventuella frågor.

Beskrivning

Medicinsk yoga (Mediyoga) är en terapeutisk yogaform, baserad på Kundaliniyoga. Denna yogaform är mycket lugn och inkännande med enkla yogarörelser, andningsövningar, fokus och meditation.

Alla kan göra Medicinsk yoga, ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs. Kan utföras sittande på yogamatta eller stol. Även bra för dig som är nybörjare och vill börja med en lugn och mjuk yogaform.

Det har de senaste åren forskats mycket i Sverige kring den Medicinska yogans effekter på hälsan och denna yogaform har i studier visat sig hjälpa mot en lång rad hälsoproblem. Kan med fördel även utövas i förebyggande syfte.

Medicinsk yoga hjälper dig att lugna kropp och sinne och ger mer energi till dina vardagliga bestyr.

Exempel på positiva effekter av Medicinsk yoga:

- Lindrar vid stressrelaterade problem och depression
- Mot kroniska ryggproblem
- Lindrar migrän och spänningshuvudvärk
- Kan hjälpa/lindra vid hjärtproblem såsom högt blodtryck, hjärtflimmer och hjärtinfarkter

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Gravida
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Värmdö
Odelbergsväg 9 A, 13440