Sökmeny - Välj själv vilka och hur många sökfält som ska fyllas i vid sökning

Pensegi - för BALANS i livet - Viryayoga för män

Skapad av
Pensegi - för BALANS i livet (1)
Arrangörsinformation: Att ta hand om sin kropp är en förutsättning för god hälsa, både fysiskt och mentalt, ändå reflekterar vi oftast inte över hur den biologiska maskin som vi hela tiden tar med oss fungerar. Det vill vi på Pensegi ändra på. Vi vill med rörelseträning baserad på vetenskapliga rekommendationer uppmuntra till ökad självkännedom och eget hälsoarbete i det laboratorium som vi kallar för kroppen. ”Med yoga och jiujitsu som bas utforskar vi kroppens möjligheter och begränsningar för att finna en trygghet i oss själva och en tilltro till vår kapacitet, samt därmed främja ett hälsosamt och harmoniskt liv.” Man kan även hitta Pensegi på WELLNET, om man vill använda del av hälsobidraget från jobbet till ett 10-klippskort. Betalande medlemmar i Roslagens Jiujitsuklubb får 20% rabatt på klasser och klippkort. (Rabatter kan inte kombineras.)
Certifierad: Ja
Hemsida: pensegi.se
FaR-ansvarig E-post: dennis.rudin@pensegi.se
FaR-ansvarig Telefon: 0768728786
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 180
Ordinarie kostnad per månad (kr): 1000
Ordinarie kostnad klippkort 10 ggr (kr) : 1400
FaR-erbjudande: 1:a gången/prova-på-pris 100kr. Klippkort 10-ggr 1260kr (10% rabatt på ord. pris). Klippkort 5-ggr 720kr (10% rabatt på ord. pris). Månadskort 900kr (10% rabatt på ord. pris). (Kort, kontant, swish eller faktura)

Beskrivning

Släpp prestationskraven, upp ur soffan, och kanske prova något nytt. Utmana dig själv med en timmes yoga! Viryayoga, som yogastilen heter, är en fysisk hatha yoga, där vi bl.a kan använda oss av klossar, band och andra redskap för att skapa motstånd och ge balans, men också för att skapa generellt hälsosamma rörelser. Detta skapar tillgänglighet även för dig som normalt inte ser sig som den typiska yogin.

Kom på ett evidensbaserat yogapass med fokus på anatomi och rörelse, med Dennis Rudin, nere i Roslagens Jiujitsuklubbs lokal på Sågvägen 31.

(Egen yogamatta rekommenderas, men lokalens underlag ger även det bra stöd att öva på innan man bestämt sig.)

Q&A: Behöver man vara vig? Nej, men du blir garanterat mjukare med tiden med yoga. Behöver man vara stark? Nej, var och en yogar på sin egen nivå. Men man blir starkare allt eftersom, och jag ger alternativ för den tuffe. Behöver man ha bra balans? Nej! Den dagen du slutar vingla, får vi hitta på något svårare, för då utmanar du inte dig själv längre.

Onsdagar 19:30-20:30, Söndagar 09:00-10:00.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Arrangör/ledare på olika språk Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år
Aktivitet för olika kön Endast män

Område

Österåker
Sågvägen 31 (hos Roslagens Jiujitsuklubb), 18440