Ridföreningen Lunk i kring - Ridning

Skapad av
Ridföreningen Lunk i kring (2)
Arrangörsinformation: Lunk i kring erbjuder individanpassad fysisk aktivitet för barn och unga med funktionsvariationer, i en prestigelös miljö tillsammans med våra fantastiska hästar. Vår strävan är att så många som möjligt ska få uppleva hästens stärkande kraft och i kombination få träning, stimulans och en fantastisk fritidsaktivitet. Ridning, körning, häst- och stallskötsel är några av de aktiviteter som vi kan erbjuda. För att komma till oss krävs inga tidigare erfarenheter av hästar. Våra hästar är lugna och erfarna och du guidas hela tiden av vår personal som har stor förståelse för varje individs olika förutsättningar och behov. Personalen på Lunk i kring har lång erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer. Lunk i kring finns på vackra Lovön (Drottningholm) omgivet av åkrar, skog och ett behagligt lugn. Trots detta ligger vi enbart 10 minuter från Brommaplan och hit tar du dig smidigt även kommunalt. Hos oss finns parkering samt tillgång till uppvärmt utrymme med omklädningsrum, soffa, mikro, vattenkokare och kylskåp. Vi har ett utedass. Anläggningen är rullstolsanpassad och vid ridning används en ramp för upp-/avsittning på hästen. Hos oss finns tillgång till olika hjälpmedel såsom anpassad ridutrustning, vårdbälten, bildstöd och personalen har kunskaper i Tecken som stöd. Ridhjälm finns att låna. Varmt välkomna till oss!
Certifierad: Ja
Hemsida: lunkikring.nu
FaR-ansvarig E-post: info@lunkikring.nu
FaR-ansvarig Telefon: 073-3804971
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 300
FaR-erbjudande: Gratis prova på-tillfälle

Beskrivning

Vi erbjuder aktiviteter som ger glädje, motivation och samhörighet där träningen kommer med på köpet!

Hos oss rider eller kör du en av våra snälla islandshästar eller fjordhästar. Varje deltagare har en egen personal som leder hästen och vi anpassar aktiviteten med stor hänsyn till varje individ. Vi rider/kör utomhus året om i skog och mark eller på vår ridbana. Ridningen sker i skritt, dvs hästens långsammaste gångart. Ridningen/körningen varar ca 30 minuter och därefter finns möjlighet att följa med hästen in i stallet för häst- och stallskötsel.

Ridning är en mycket skonsam men effektiv träningsform. När man sitter på hästen överförs flerdimensionella rörelseimpulser som bland annat ger positiva effekter på balans, bålstabilitet, andning, magtarmkanalsystemet, koordination, rörlighet m.m. Att umgås med hästar skapar dessutom sociala och emotionella band mellan människan och hästen som har setts förbättra bland annat självkänsla, motivation, empati, självförtroende, mod och känslan av samhörighet. Läs gärna mer på vår hemsida om vilka positiva effekter ridning och hästar ger, www.lunkikring.nu.

Med hänsyn till våra hästars hållbarhet och belastningsnivå har vi en längd- och viktgräns för ryttare på 65 kg och 170 cm.

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Styrka, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Flerfunktionsnedsättning, Rullstol, Rullator, Hörselnedsättning, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, Synnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Ungdom 16-19 år, Barn 6-9 år, Barn 10-12 år, Barn 13-15 år
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Ekerö
Berga Gård, Lovö-Berga 1, 178 93