region stockholmlogo xsmall

Norrtälje Naturcentrum - Naturguidning

Beskrivning

Norrtälje Naturcentrum har lång erfarenhet av att använda friluftslivet och utomhuspedagogik för att skapa förutsättningar för att människor, unga som gamla, ska må bra i kropp och själ. Naturen har många positiva effekter på vårt välbefinnande. Vi leder aktiviteter i naturen som är anpassade efter deltagarnas förmåga och intressen. Hör av er till oss så berättar vi mer! Vi driver olika hälsofrämjande projekt som alla är kopplade till utomhusaktiviteter. För att nämna några exempel: odling, utomhusmatlagning, naturguidning, snöskoturer, gärdesgårdsbygge, dagläger, skogsteknik etc.

Specifika detaljer

Intensitet Måttlig
Träningsform Kondition, Rörlighet, Balans
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Hörselnedsättning, Synnedsättning
Arrangör/ledare på olika språk Engelska, Svenska, Tyska,
Aktivitet för olika målgrupper Äldre >65 år, Vuxen >20 år, Ungdom 16-19 år, Barn 6-9 år, Barn 10-12 år, Barn 13-15 år, Familj, Gravida, Nyblivna mammor
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Norrtälje
Färsna Gård 1, 76173 Norrtälje
Skapad av
Norrtälje Naturcentrum (1)
Arrangörsinformation Norrtälje Naturcentrum arbetar med naturen och dess positiva effekter på människors välbefinnande. Skogen, trädgården, gården och markerna är vår arena - friluftsliv är metoden. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med grön rehabilitering och att leda grupper i naturen. Det medvetna ledarskapet och vår glädje i arbetet är viktiga faktorer. Vi samverkar på olika sätt med vården. Vi är lotsen till naturen och friluftslivet som i kombination med personer från vården, skapar bra förutsättningar för att tillgodose hela människan. Att vistas i gröna miljöer har många positiva effekter på stressnivå. Det kan dämpa oro och göra oss gladare. Vi arbetar för att deltagare ska känna gemenskap och enkelhet. Det krävs inga förkunskaper utan vi träffas i naturen på lika villkor i tryggt ledarskap. Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om vilka grupper vi har igång och hur du kan skulle kunna bli en deltagare.
Certifierad Ja
FaR-ansvarig E-post susanne@norrtaljenaturcentrum.se
FaR-ansvarig Telefon 073-8341783
FaR-erbjudande FaR-aktiviteterna utformas utifrån deltagarna. Kostnaderna för aktiviteterna varierar beroende på vilken projektfinansiering som finns för tillfället. Vi erbjuder gratis introduktionssamtal där vi tillsammans kan resonera om vilka möjligheter som finns för just dig. Tveka inte att kontakta oss så kan vi lotsa dig vidare till anmälan för eventuellt deltagande. Oftast sker rekryteringen till våra friluftsgrupper via vården. De prioriterar och sätter ihop grupperna. Vi har aktiviteter och grupper för båda barn, unga och vuxna. Även för enskilda familjer.

Film

Norrtälje Naturcentrum - Naturguidning