Sökmeny

FYSSforum FysioYoga på stol

Beskrivning

FYSSforums FysioYoga är ett koncept utarbetat av legitimerad fysioterapeut, och innebär handledda yogaövningar med inslag av Basic Body Awareness (Basal Kroppskännedom) och Mindfulness.
Det är en fysioterapeut som leder passen, och man är noga med att instruera hur övningarna ska utföras för att få bästa effekt och undvika skador. Likaså ges förslag på individuell anpassning, beroende på vad man som deltagare har för möjligheter.
FysioYogan är av "västerländskt snitt", dvs ren yogaträning utan mantrasång och liknande, och valet av övningar baseras på senaste vetenskaplig evidens inom yogaforskning. Inga förkunskaper behövs.
Denna klass innebär yogaträning på eller med hjälp av stol, alltså ingen "akrobatik" och du behöver inte kunna komma ner på golvet.
FysioYoga på stol passar för alla som vill öka sin rörlighet, fördjupa sin andning och få redskap för bättre hållning, avspänning, sömn och stresshantering.
Inga redskap eller särskild klädsel behövs, men var gärna mjukt och ledigt klädd för fri rörlighet och andning! Hänglås kan vara bra att ha för klädskåp.

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet
Aktivitetsform Ledarledd
Anpassad miljö/aktivitet för personer med Funktionsnedsättning (rullstolsburen, rullator), Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
Aktivitet på olika språk Engelska, Svenska, Tyska,
Aktivitet för olika målgrupper Äldre, Vuxen
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Södermalm/Gamla Stan, --Stockholm
Mariatorget 5, 11848
Skapad av
FYSSforum Stockholm AB (9)
Arrangörsinformation: FYSSforum är en fysioterapi- och friskvårdsmottagning med inriktning mot en hälsofrämjande och fysiskt aktiv livsstil. Mottagningen är belägen centralt på Södermalm och erbjuder träning anpassad för olika behov, i små grupper med personligt bemötande. Aktiviteterna innefattar ledarledd gruppträning/gympa på kom-igång-nivå och lugna aktiviteter som MediYoga och Tai Chi. All gymnastik och träning leds av FaR-ledarcertifierad leg fysioterapeut. FYSSforum arrangerar även föreläsningar och utbildningar inom områdena fysisk aktivitet, viktreduktion, stresshantering, fallprevention mm och ger kurser i HLR, hjärt-lungräddning, och Första Hjälpen. Mottagningen är försedd med hjärtstartare och alla FYSSforums medarbetare är HLR-utbildade. Vi är anslutna till Friskvårdskuponger, ActiWay och Wellnet.
Certifierad: Ja
Hemsida: www.fyssforum.se
FaR-ansvarig E-post: info@fyssforum.se
FaR-ansvarig Telefon: 0760-164182
Reception: Bemannad
Ordinarie kostnad per termin (kr): 2500
Ordinarie kostnad klippkort 10 ggr (kr) : 1500
FaR-erbjudande: Med FaR ges 10% rabatt på första ordinarie 10-klippkortet eller terminsavgiften. Gäller nya kunder, och vid ett tillfälle. För dig som fått FaR, erbjuder vi ett kostnadsfritt rådgivningsbesök med leg fysioterapeut, för hjälp att välja lämplig aktivitet.