Sökmeny

Body Joy - Yin Yoga

Beskrivning

Yin yoga är ingen ny yogaform, utan bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Fördelar med Yin Yoga

Stretchar och ger flexibilitet till kroppens bindvävnad
Förbättrad flexibilitet i ryggrad och höft
Skapar en terapeutisk påverkan på lederna som får ökad ledvätska
Lugnare sinnelag, emotionell balans, ger övning i att hålla sig lugn när man utsätts för intern och extern stress
Stimulerar kroppens inre organ
Förser ryggraden med vätska och ger bättre cirkulation av vätskan
Stoppar upp åldrandet genom att lederna behåller sin mjukhet och rörlighet
Förbättrar och balanserar livsenergin (chi, qi, prana) via kroppens bindvävnad

Specifika detaljer

Intensitet Låg
Träningsform Rörlighet
Aktivitetsform Ledarledd
Aktivitet på olika språk Svenska
Aktivitet för olika målgrupper Äldre, Vuxen, Ungdom 16-19, Ungdom 20-25, Gravida, Nyblivna mammor
Aktivitet för olika kön Alla

Område

Värmdö
Odelbergsväg 19, 134 40 Gustavsberg
Skapad av
Body Joy (15)
Arrangörsinformation: Det här är vi! Club Body Joy – Träningen du är värd Vår livsuppgift - Din livskvalitet Body Joy är inget gym. Inte en anläggning. Eller en svettig plats att lyfta skrot. Vi är en plats dit du kommer för att umgås tillsammans med dina nära, kära och kollegor. Och med oss. Vår ambition är att du ska sällskapa, njuta, ha roligt och släppa allt som innehåller ordet ”måste”. Kort sagt, att ge dig total bekymmersfrihet och se till att du alltid kommer att trivas hos oss. För du betyder väldigt mycket för oss. Vi vill hjälpa dig med att få din motivation att gå från " måstivation" till "lustivation". Vi finns för dig som vill träna i grupp eller individuellt, inomhus eller utomhus, intensivt eller lugnt. Vi har ett så brett utbud så att du ska kunna välja det som du behöver, vid varje träningstillfälle. Välkommen att hämta kraft och energi hos oss. Du hittar oss på övre plan ovanför Willys i Mölnvik och bredvid Vårdcentralen i Gustvsbergs hamn. Välkommen in till oss!
Certifierad: Ja
Hemsida: bodyjoy.se
FaR-ansvarig E-post: monica.ryberg@bodyjoy.se
FaR-ansvarig Telefon: 08-57410260
Reception: Bemannad
Receptionens öppettider: 8-20
Ordinarie kostnad per tillfälle (kr): 200
FaR-erbjudande: Fysisk aktivitet är idag en av de viktigaste friskfaktorerna för att utveckla och bibehålla en god hälsa. Fysisk aktivitet på Recept är ett motionsråd på recept på samma sätt som ett läkemedel. När du kommer till oss med ditt FaR-recept sätter vi oss ner och går tillsammans igenom en personlig hälsoplan som ger oss en bild av just dig och dina förutsättningar. Har du ett FaR-recept bjuder vi dig på inskrivningspremien som idag är 1390:- när du blir medlem. Boka ett kostnadsfritt besök hos oss på Body Joy 08-574 102 60. Tillsammans kommer vi fram till vilken form av fysisk aktivitet som passar dig bäst.